For The First Time With My Girl-friends


Kenangan terindah tercipta lagi di antara kami, moga mengeratkan silaturrahim antara kami. AMIN. Pada 17 DISEMBER 2011, kami telah ber-PICNIC di tepi sebuah sungai yang terdapat di MARAN, PAHANG dengan menaiki kereta KANCIL. Siapa DRIVER? HAHA! Of course lah ME and one of my girlfriends named SYAH. Jom ikuti diari perjalanan kami :-

8.00 pagi - Beberapa manusia iaitu NABILAH, CHE MIRA, SYAHIDA, SHAFIRA, dan FAZLIN telah ke villa milik SYAH dan JAMILAH untuk menyediakan MAKANAN dengan menaiki VAN.

9.00 pagi - Saya dan SYIFA me-NYIAP-kan diri kami untuk meng-AMBIL kereta sewa. Hampir ter-putus usus sebab ter-LAMPAU ber-DEBOR. Yelah, since dapat lesen, saya tak pernah DRIVE manual car. So ... takut lah.

10.30 pagi - Dapat kereta. SYAH drive satu, saya drive satu. I GOT THE RED ONE. :D

11.00 pagi - Jemput anak-anak AYAM untuk ke PICNIC STATION. HAHA! :P *padan muka korang

12.30 tengah hari - Sampai di PICNIC STATION. Mula-mula kami melantak dulu sebab perut lapar sangat. Bayangkanlah till 12.30 tengah hari, kami tak makan lagi. Especially ME and SYIFA lah. Yang lain tak tahu sebab mereka kan asyik masak, takkan lah tak masuk langsung dalam mulut, KAN? HAHA! Antara makanan yang dihidangkan ialah BIHUN GORENG dan SANDWICH. Siapa yang masak? Tak payah nak mention lah kan, sebab tak berminat nak PROMOTE tukang masak. :P

1.00 tengah hari - TERJUN DALAM SUNGAI! HAHA! Mana gambar? Opsss, maaf. Gambar di-PELIHARA atas sebab-sebab tertentu. Sungai itu sangat-sangat sejuk airnya. Boleh bayang tak betapa sejuknya?

3.00 petang - Bersiap untuk pulang. Nasib baik lah dekat sana ada provide TOILET so memudahkanlah kami nak bersiap.

3.15 petang - Berhenti di masjid untuk menunaikan SOLAT ZOHOR. Then, isi tangki minyak. Yelah, tangki kami dah kami isi, so sekarang giliran kereta lah nak isi tangki dia. KAMI MERANCANG untuk ke ........ HAHA!

6.00 petang - Sampai di JERANTUT! Firstly, stop dekat masjid untuk SOLAT ASAR. Hanya sebuah kereta yang berhenti dekat masjid while the other one balik rumah driver. Rumah siapa? Rumah SYAH. Then, lepas SOLAT ASAR, kami berangkat ke rumah SYAH. Tiba-tiba nampak tayar macam tak semengah sangat, so ... KAMI PERLU KE STESEN MINYAK. Apa lagi, isi angin lah. Dah lah kereta merah buat hal, meter minyak ROSAK. Dan kami tak tahu paras mana minyak kami.

6.30 petang - Melawat PASAR MALAM JERANTUT. Agak besar lah. :D Then, belilah sikit-sikit makanan. Lagipun bihun goreng tak habis lagi. So, tak nak lah membazir, KAN? Kemudian, kami menuju ke TAMAN PERMAINAN untuk MAKAN. Haduiii, ada satu part yang amat MENARIK tapi ... rasa macam tak nak cerita. Boleh?

7.15 malam - Kami ke masjid untuk menunaikan SOLAT MAGHRIB. Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Dan mendoakan moga kami selamat pulang ke UiTM JENGKA.

8.00 malam - NABILAH belanja KARAOKE. HAHA! And for the first time, i joined them. Yelah, siapa yang belanja mestilah dia yang paling banyak nyanyi, KAN? So, boleh agak tak siapa yang NYANYI? Saya penat sangat sampai langsung tak nyanyi lagipun saya tak pernah masuk tempat KARAOKE, honestly.

9.30 malam - Kami berangkat pulang. My mummy dah mula bising, kejap kejap text, kejap kejap text tanya ada dekat mana. HAHA! Otw balik, layan lagu HINDUSTAN. Lin lah yang mainkan. Eh eh, lin ke ida, ek? Alamak, dah tak ingat dah.

10.30 malam - Sampai di villa SYAH dan JJ. Tukar-tukar orang, simpan barang-barang pastu bertolak balik. Tapi ada satu part yang saya tak suka sangat-sangat. KENA TAHAN DENGAN GUARD. Kereta tak boleh masuk dalam sebab kereta sewa. Haduiii, menyampah.

Sampai di bilik, mandi dan rehat. Sangat-sangat penat, lagipun dah lama sangat tak drive manual. Seksa kaki, weiiii. PENGALAMAN yang MENYERONOKKAN sebab tak pernah buat sebelum ini. HAHA! Bayangkanlah 1 hari saya dengan SYAH drive. Mana tak penat. Kalau SYAH mungkin dah biasa, tapi saya tak. :D

p.s. Next destination ---> GAMBANG WATERPARK. Boleh, kan? HAHA! :D

0 orang doakan FATIN MIRA jadi ENGINEER: