Sebab Kenapa MATEMATIK Itu Menarik Di Mata Saya

I LOVE YOU

Bila asyik menghadap nombor, mata pun kadang-kadang jadi pening ... tapi andai kata soalan yang keluar sebijik macam gambar, dah tak pening dah. HAHA! Nice, kan?

Dengan adanya MATEMATIK ... kadang-kadang perasaan CINTA boleh diungkapkan. Percaya, tak? Tak kisah lah awak percaya ke tak, awak kena baca sampai habis. Sebab sekali masuk bab cinta, awak dah tak boleh keluar. MATEMATIK boleh ungkapkan CINTA dengan cara :-

1. ONE FOUR THREE

Memanglah 143 digunakan untuk banyak ayat seperti I LOVE YOU, I MISS YOU and I HATE YOU .. tapi kebiasaannya digunakan untuk ayat yang mampu mengukir senyuman. HAHA! Seperti I LOVE YOU .. kalau rasa macam nak romantik terlebih, boleh lah guna 143. :D

2. Bilangan kuntuman bunga MAWAR

Orang kata, bukan saya kata .. bilangan kuntuman BUNGA ROS mempunyai maksud yang tersendiri. Nak tahu apa maksud dia? Hmmm, kalau 3 kuntum = I LOVE YOU, 5 kuntum = I LOVE YOU SO MUCH, tapi tak tahu betol ke tak. Nak kepastian, sila tanya MR. GOOGLE sendiri lah. HAHA! :P

3. MASA dengan si dia

MASA? Eh, still berkait dengan MATEMATIK, okay. HAHA! Cuba korang kira masa yang korang peruntukkan dengan si dia .. hargai lah masa-masa itu kerana sememangnya masa yang diluangkan itu dah takkan boleh undur. :)

4. Soalan MATEMATIK

1+1 = 2, 2 mata merenung awak.

12+12 = 24, 24 jam fikir tentang awak.

3+4 = 7, 7 hari merindui awak.

1+11 = 12, 12 bulan tersebut-sebut nama awak.

Dan 1+0 = 1, 1 hati kecil berdoa agar awak takkan lupakan saya.

p.s. Aik? Tiba-tiba cakap pasal CINTA buat aku loya.

2 orang doakan FATIN MIRA jadi ENGINEER:

Hazira said...

hi.. nice blog.. jom exchange blog link. :) hazirahanum.blogspot.com.. keep in touch k. :)

Fatin Mira said...

Hazira : Jom jom jom. :D will visit u A.S.A.P.