Wahai PEREMPUAN, Sila Jaga Hati Anda Sebaik-baiknya



PEREMPUAN VERSUS LELAKI

Eh eh, jangan salah faham. Bukan niat nak gaduh ... cuma mahu menasihati sesama manusia. Ingin diingatkan kepada semua yang bergelar PEREMPUAN, sila jaga hati anda sebaik-baiknya. Dan ingin ku seru kepada yang bergelar LELAKI, sila berhati-hati dalam mengeluarkan kata-kata dari lidah yang tidak bertulang. Straight to the point, post saya kali ini akan mem-BINCANG-kan tentang 'BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... ' :-

1. BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... jangan yakin pada sayang mereka selagi tidak dibuktikan dengan ikatan perkahwinan.

2. BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... jangan terlalu percaya pada lidah yang tak bertulang.

3. BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... jangan buktikan cinta dengan cara haram.

4. BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... jangan terlalu yakin yang mereka akan setia.

5. BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... jangan mudah terpedaya dengan janji manis mereka.

6. BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... jangan terlalu yakin yang mereka tak akan cari orang lain.

7. BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... jangan cuba ambil kesempatan atas kebaikan mereka.

8. BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... jangan yakin yang perasaan tak akan berubah.

9. BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... jangan fikir mereka tak berbohong.

10. BILA LELAKI CAKAP SAYANG ... jangan terlalu ingat mereka serius.

p.s. Specially for girls who are not married yet. :D Jangan marah-marah, guys.

7 orang doakan FATIN MIRA jadi ENGINEER:

ayuyuuu :) said...

sukeeee ini
thanks u for sharing.

:D

AININ SURAYA said...

10 lelaki cakap 9 tak bole pecaye =.="

Fatin Mira said...

Ayuyuuu : HAHA! thanks for reading. :D


Ainin Suraya : what it mean? *blur

Tini Fattah said...

bestnya entri pasal sayang ni...suka akak baca ^^

Fatin Mira said...

Tini Fattah : buat berdasarkan pengalaman sekeliling, kak. anyway, thanks. :D

محمد عرفان بن عبدالراني said...

Qola ;

Salam , awok dah terlanjur cakap sayang . huhu . tapi awok maksudkan sayang as sohabat . hehe .

syukranG jazakallah khairanG jaza' atas ma'lumat

Fatin Mira said...

Hmmm, awok? errrr, kurang fhm lah. awok itu merujuk kepada saya ke? *blurrr