Alkisah Mandi Malam


Pada suatu malam, ada seorang gadis keluar dari biliknya sambil membawa sehelai kain batik + tuala. Wah, kain batik .. macam perempuan melayu terakhir lah. HAHA! Tiba-tiba, ada satu suara menegur .. mana suara itu? Mari ikuti perbualan di sini :-

UMMI : Ha, malam-malam mandi. Malam-malam mandi. Apa nak jadi? Awal-awal tak nak mandi, bila dah tengah malam baru nak mandi. *dengan nada sedikit tinggi

SAYA : Opsss, mana ada orang nak mandi, ummi. Along nak pergi dapur lah.

UMMI : Buat apa bawa kain batik kalau nak pergi dapur?

SAYA : Hmmm, nak masuk toilet lah. HEHE! *senyum-senyum

UMMI : Hmmmmm. *sambil memandang ke arah anak gadisnya

SEE! My mummy memang garang lah. Yelah, MARAH kan tanda SAYANG. Wah wah wah, siapalah tak sayang anak, KAN? Memang dari dulu-dulu lagi dah saya suka mandi malam. Nak tahu kenapa?

- Saya suka sejuk

- Boleh buat rasa mengantuk + lepas mandi terus tidur

- Segarkan otak + membantu membekukan otak

- Boleh hilangkan stress

- Tenang + tiada masalah perebutan bilik mandi

Tapi, rupa-rupanya mandi malam mengundang PENYAKIT. Kalau rasa tak nak hidup lama, silakanlah. Nak tahu penyakit apa? Penyakit .. paru-paru berair. Buktinya, arwah atuk saya seorang yang suka mandi malam sebab beliau mandi lepas balik kerja. Dan kerana kerja beliau habis pada waktu malam, so beliau mandi malam lah .. dan beliau menghidap penyakit PARU-PARU BERAIR. That's why lah nenek saya selalu cakap, "MANDI MALAM-MALAM BAHAYA, janganlah mandi malam" .. tapi yelah, bak kata orang .. masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Bukan degil tapi dah jadi tabiat. KAN? Okay lah, nanti slow-slow lah saya kurangkan mandi malam. HEHE!

p.s. Senang-senang mandi sekali sehari, jimat air. HAHA! :D

8 orang doakan FATIN MIRA jadi ENGINEER:

Ezad Skytech said...

hee...kadang2 tu layankan jugak mandi malam ni..tapi tak selalu la...heee~

aTiey said...

http://luvisus.blogspot.com/2011/10/giveaway-ole-ole-cameron-highland.html


hai jom join GA nie,,plizz tq=)

era kecik said...

erk, takutnya nak mandi malam..
heee~~

thanx kerana sudi singgah blog era yang tak seberapa ini :D sayunk awk.. muah!!

Fatin Mira said...

Ezad : kalau x selalu, pun xley jugak. :P senang-senang xyah .. tapi susah nak buang tabiat buruk. KAN?


Atiey : blogwalking there. :D


Era : HAHA! kalau takut jgn buat ye. ;) syg awk kembali.

TwIstiEs*meSti Mau* said...

yelaaa,,mandi kan "WAJIB"..hahaha

Fatin Mira said...

@TwIstiEs*meSti Mau* memang wajib tapi ... depends pada keadaan. :D KAN?

Saiazuan said...

hoho aku x suka sgt mandi mlm ni sbb paru2 berair tu la..

Fatin Mira said...

@Saiazuan tapi sejuk itu best. HAHA! baguslah kalau x suka, memang kena elak pun mende ni.