LOVE


SELAMAT PAGI
(^_^)V

L . O . V . E .
Memang tidak dinafikan bahawa tajuk ini amat amat HOT di kalangan remaja.
Do you agree about that?
Of course yes, right?
Sebab ini adalah KENYATAAN.
Come on lah, semua orang bercinta.
Cinta kepada Tuhan, cinta kepada ibubapa dan cinta kepada ...

Hmmm, lately saya selalu dengar tentang apa yang ...
Lelaki suka dan tak suka tentang perempuan ...
Amboi, banyak cantik muka awak!
Awak ingat saya suka sangat dengan perangai awak?
Eh, dengar sini baik-baik.
Perempuan pun ada TASTE, tahu tak!
Ada yang kami suka dan ada yang kami tak suka.

So, kalau awak rasa saya tak patut buat apa yang awak tak suka ...
Awak pun tak patut buat apa yang saya tak suka.
BARU ADIL, KAN?
Ini namanya HIDUP.
HAHA!

Nak tahu apa yang saya tak suka tentang LELAKI???
Saya tak suka bila awak ...

TINGGIKAN SUARA
Saya tahu awak lelaki, tapi no need to tinggi tinggi suara dengan saya.
Saya tak suka, rasa macam awak marah saya.

KONGKONG HIDUP SAYA
Saya pun nak buat keputusan sendiri, saya kan dah besar.
Boleh fikir mana baik dan mana buruk.
Saya tahu apa saya buat. Kalau salah, baru lah tegur.
Jangan asyik nak tentukan hidup saya.

CEMBURU BUTA
Saya tahu awak sayang saya, dan saya pun sayang awak.
Kan saya dah ada awak, takkan lah saya nak cari orang lain.
MELAINKAN, awak tak pandai jaga hati saya.

PANAS BARAN
Awak, saya cepat marah. Tapi saya cepat sejuk.
Boleh bayang tak kalau api bertemu api?
Mesti lagi marak, kan? Saya harap awak jadi air.

MEROKOK
Yang ini adalah PANTANG LARANG dalam hidup saya.
Saya tak suka LELAKI MEROKOK.
Apa lah sangat nilai rokok jika nak dibandingkan dengan awak.
Kalau awak dah pergi, siapa nak jaga saya?

MENIPU
Orang tua-tua cakap, jangan menipu.
Jadi awak jangan lah tipu saya. Saya tak suka orang tipu saya.
Sekali awak tipu saya, sampai bila-bila awak takkan dapat kepercayaan saya.

CURANG
Awak cakap sayang saya tapi sanggup awak curang dengan saya.
Manusia apa awak nih?
Tak pernah terfikir ke perasaan saya?
Otak ada, guna. Kalau awak boleh buat, saya pun boleh.

PENGOTOR
Awak, saya memang cerewet bab kebersihan dan kekemasan.
Saya tak suka something yang kelihatan agak kotor atau selekeh.
Yes, saya mengaku yang saya perfectionist.
So, harap awak faham.

SIBUK DENGAN KERJA
Hmmm, orang lain pun kerja jugak. Tapi ada je masa untuk SAYANG dia.
Luangkan lah sikit masa untuk saya.
Saya tak mintak lama, cuma 1 keping SMS utk 1 hari.
Means awak ingat saya.

SAYA BANYAK SONGEH?
Yes, memang saya banyak songeh dan memilih.
Ini adalah untuk my bright future.
OKAY?
Saya berhak mengatur hidup saya.
Dan saya yakin dengan jodoh saya.

Okay, got to go now.
SAHUR TIME!
>.<

p.s. Kalau nak saya pandai masak, pastikan diri awak mampu menjadi IMAM untuk keluarga kita.

0 orang doakan FATIN MIRA jadi ENGINEER: