Saya Nak Tidur, Bukan Nak Belajar



Assalamualaikum, kawan-kawan.
Tajuk post kali ini agak kejam lah, kan?
Eh eh, jangan salah faham.
HEHE!

Tadi time kelas ECS208, saya ngantuk sangat-sangat.
Minta maaf, Madam Yu.
Sebab tidur tadi dalam kelas.
HEHE!
Bukan niat hati, tapi niat mata.

So, tadi sibuk usha usha cari petua hilangkan mengantuk.
Then, jumpa ... tapi ... HAHA!
Korang try lah buat, buat time ngantuk lah.
Kalau saya, saya buat time tak ngantuk.
PELIK, kan?
YES, SAYA MEMANG SEORANG YANG PELIK.
Bukan senang nak admit nih.

Jom ikuti langkah-langkah hilangkan mengantuk.
Juga boleh digunakan untuk menghilangkan stress.
(^_^)V comel macam saya.
HAHA!
*muka penuh perasan


LANGKAH 1

Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..

LANGKAH 2

Tiru la macam ni..untuk melegakan bahu dan leher anda..

LANGKAH 3

wa..wa..aaa

LANGKAH 4

Gerak kekanan kemudian ke kiri..

LANGKAH 5

Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..

LANGKAH 6

Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..

LANGKAH 7

Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..

LANGKAH 8

Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…

LANGKAH 9

Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..

LANGKAH 10

Hilangkan semua tekanan…

LANGKAH 11

pusingkan kepala…

LANGKAH 12

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

LANGKAH 13

Akhir sekali lakukan joget kucing…


HAHA!
Selamat mencuba, kawan-kawan.
Jangan buat depan orang ramai, kang dorang ingat tak siuman lak.
Pesanan ikhlas dari : Fatin Mira dan keluarga


p.s. Encik, saya mohon share petua ni, ek. HEHE! Minta maaf, Encik. sharing is caring.


0 orang doakan FATIN MIRA jadi ENGINEER: